foto-header-solvitaal

Psychologische ondersteuning

Psychologische ondersteuning heeft als doel om een medewerker inzetbaar te houden. De begeleiding is praktisch en oplossingsgericht bij dreigende uitval, daadwerkelijk verzuim of bij diverse redenen van disfunctioneren. Met onze aanpak heeft de medewerker vaak al na zes gesprekken voldoende inzicht en grip om de eigen vitaliteit en inzetbaarheid te sturen.

Psychologische begeleiding: (dreigend) verzuim

Met behulp van een diagnostische vragenlijst en een intakegesprek wordt geanalyseerd wat de knelpunten zijn van de (psychische) klachten. We geven medewerkers inzicht in factoren en patronen die op dat moment de ervaren klachten veroorzaken en helpen deze te veranderen of te doorbreken. Onze ervaring is dat het effectiever is om te kijken naar oplossingen in plaats van te focussen op de problemen. Door onze oplossingsgerichte, positieve aanpak activeren wij mensen om zelf de regie te nemen over hun vitaliteit en inzetbaarheid. In gemiddeld zes gesprekken begeleiden wij de medewerker van klacht naar kracht!

Psychologische begeleiding: functioneringsproblematiek

Problemen rond functioneren hebben vaak een brede impact binnen een organisatie. Zowel de medewerker als het systeem rond de medewerker (team, management maar ook priv├ę) kunnen in toenemende mate last ervaren van de situatie.
Om ervoor te zorgen dat de situatie niet doorgroeit tot dis-functioneren is het belangrijk om de situatie op te lossen. In een aantal stappen wordt de problematiek in kaart gebracht en worden de gewenste oplossingen geïnventariseerd. De psychologische begeleiding varieert afhankelijk van de gewenste oplossing. Van een een individueel coachtraject tot mediation tot organisatieadvies.
De kern van de begeleiding is door samenwerking te komen tot een integrale, duurzame oplossing voor de functioneringsproblematiek.

Psychologische begeleiding: Loopbaancoaching

Het kan voorkomen dat de match tussen medewerker en organisatie om uiteenlopende redenen niet meer klopt. Als het werk niet (meer) past bij de kwaliteiten en drijfveren van de medewerker, neemt de motivatie en de productiviteit af. Zowel voor de medewerker als de organisatie is het prettig als kan worden gekeken welke functie beter past. Een nieuw perspectief voor zowel medewerker als organisatie. Een loopbaantraject brengt helder in kaart wat de best passende vervolgstap is. De medewerker krijgt in zes gesprekken een helder profiel dat helpt bij het sturing en richting geven aan de eigen loopbaan. Een bewuste keuze voor een passende plek draagt bij aan de motivatie, vitaliteit en eigen inzetbaarheid van een medewerker.

logo-embleem-solvitaal

Preventie

Tools en diensten om medewerkers vitaal en inzetbaar te houden

Lees meer

logo-embleem-solvitaal

Psychologische ondersteuning

Begeleiding voor medewerkers die uitgevallen zijn of dreigen uit te vallen door psychische klachten

Lees meer

logo-embleem-solvitaal

Workshops en trainingen

Vergroot de kennis en vaardigheden van medewerkers, management en HR met trainingen en workshops op maat

Lees meer